- 30 dag brašna
- 12,5 dag šećera
- 1 jaje
- 20 dag maslaca
- 1 žlica kakaa
- 2 žumanjka
- 3 dag nasjeckanih lješnjaka
- 20 dag čokoladnog namaza (npr. Nutella, Linolada)
Od brašna, malo soli, šećera, maslaca i jajeta zamijesite tijesto. Podijelite ga na dva jednaka dijela, pa u jedan dio dodajte kakao. I svijetlo i tamno tijesto zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 30 min. Izvadite i razvaljajte na 3 mm debljine. Od svakog tijesta izrežite krugove pomoću okruglog kalupića Ø5 cm. Sve krugove premažite žumanjcima malo razmućenima vilicom. Svijetle krugove pospite lješnjacima. Poslažite u lim obložen papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 12-15 min. Izvadite i ostavite da se ohlade. Čokoladni namaz rastopite na pari. Njime premažite tamne keksiće i gore poklopite svijetlim keksićima.
Kod premazivanja keksa bit će vam lakše (meni je!) ako namaz stavite u slastičarsku vrećicu koristeći najuži nastavak (možete koristiti i običnu vrećicu za zamrzavanje pa joj odrežite jedan vrh) i lagano istiskujete namaz na kekse.
Ovim receptom ujedno sudjelujem u blogerskoj igri Ajme, koliko nas je u kojoj je domaćica Natalija sa bloga Mystic cakes.
Pingback: Ajme, koliko nas je! - 100 recepata sa kakaom - Mystic Cakes
Pingback: Ajme, koliko nas je! – 100 recepata sa kakaom – Mystic Cakes