DVOBOJNI TALIRI


 

DSC_0029

  • 30 dag brašna
  • 12,5 dag šećera
  • 1 jaje
  • 20 dag maslaca
  • 1 žlica kakaa
  • 2 žumanjka
  • 3 dag nasjeckanih lješnjaka
  • 20 dag čokoladnog namaza (npr. Nutella, Linolada)

Od brašna, malo soli, šećera, maslaca i jajeta zamijesite tijesto. Podijelite ga na dva jednaka dijela, pa u jedan dio dodajte kakao. I svijetlo i tamno tijesto zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 30 min. Izvadite i razvaljajte na 3 mm debljine. Od svakog tijesta izrežite krugove pomoću okruglog kalupića Ø5 cm. Sve krugove premažite žumanjcima malo razmućenima vilicom. Svijetle krugove pospite lješnjacima. Poslažite u lim obložen papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 12-15 min. Izvadite i ostavite da se ohlade. Čokoladni namaz rastopite na pari. Njime premažite tamne keksiće i gore poklopite svijetlim keksićima.

Kod premazivanja keksa bit će vam lakše (meni je!) ako namaz stavite u slastičarsku vrećicu koristeći najuži nastavak (možete koristiti i običnu vrećicu za zamrzavanje pa joj odrežite jedan vrh) i lagano istiskujete namaz na kekse.

Ovim receptom ujedno sudjelujem u blogerskoj igri Ajme, koliko nas je u kojoj je domaćica Natalija sa bloga Mystic cakes.

dvobojni taliri

2 misli o “DVOBOJNI TALIRI

  1. Pingback: Ajme, koliko nas je! - 100 recepata sa kakaom - Mystic Cakes

  2. Pingback: Ajme, koliko nas je! – 100 recepata sa kakaom – Mystic Cakes

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.