Pozdrav, dragi moji!
Jesam li vam nedostajala? 🙂 Jako, jako dugo nisam ništa napisala, no evo napokon sam pronašla vremena da vam se javim i počastim vas jednim laganim receptom 🙂
Razlog mojeg nejavljanja je što sam promijenila posao, a znate kako to ide…..treba se uhodati, prilagoditi na novu okolinu i tako su prolazili dani, tjedni…..a ja nikako, nažalost, da nađem vremena za blog.
Nadam se da ćete mi oprostiti kad vidite kakav fini recept imam za vas 😀
Divan voćni kolač koji se topi u ustima, a nema puno komplikacija oko izrade. Kad sam ga krenula raditi, htjela sam nešto jednostavno i onako pomalo osvježavajuće, jer po ovom ljetnom vremenu takvi kolači najviše i gode.
Pa krenimo na recept 🙂
BISKVIT:
3 jaja
6 žlica šećera
1 dl mlijeka
1 dl ulja
1 prašak za pecivo
9 žlica oštrog brašna
KREMA:
75 dag zamrznutog šumskog voća
5 žlica šećera
2 pudinga od vanilije
UKRAS:
šlag
Jaja izmiksajte sa šećerom. Dodajte mlijeko i ulje i izmiksajte. Na kraju umiješajte prašak za pecivo i brašno. Izlijte u lim za pečenje i pecite na 180°C 15-20 min.
Kod voća prvo da napomenem da ga slobodno možete staviti i manje, ja sam imala pakiranje od 750 g pa sam stavila sve, no vi možete uzeti manje pakiranje.
Voće izvadite da se otopi pa ga usitnite štapnim mikserom. U njega dodajte vode da vam sve skupa ispadne 6 dl tekućine. U malo vode razmutite pudinge. Vodu s voćem stavite na vatru, dodajte šećer i kad zakipi ulijte razmućeni puding i skuhajte. Odmah vruće prelijte preko biskvita. Ohladite.
Ohlađeni kolač premažite šlagom.
vezano za kocke od šumskof voća, koliko vremena treba da se krema od sumskog voća stvrdne u hladnjaku?
Sviđa mi seSviđa mi se
Najbolje je prvo ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim staviti u hladnjak na pola sata do sat da se dobro ohladi i stegne.
Sviđa mi seSviđa mi se
Ja sam radila tortu od srca i tortu okruglu jako sam zadovoljna
Sviđa mi seLiked by 1 person
Drago mi je da Vam se sviđa 😊 hvala Vam na povjerenju i na komentaru
Sviđa mi seSviđa mi se