Sa ovim kolačem smo se častili za Novu 😀
Recept je sa Coolinarike i ovo nije prvi put da sam ga radila! Isprobala sam ga već prije, a jakooo je fini pa evo ga opet 😉
Slika baš i nije nešto, jer sam ga fotkala u totalnoj žurbi, al vjerujte mi na riječ da ga vrijedi isprobati!
Ako ste ljubitelj kombinacije čokolade i kokosa svidjet će vam se 🙂
Napomena: kolač napravite dan prije jer treba preko noći “odležati” u frižideru da bi se čokoladna krema stisnula.
PODLOGA:
piškote (oko 25 kom)
KREMA:
1 l mlijeka
15 dag šećera
1 vanilin šećer
14 dag gustina
5 dag kokosa (ja sam stavila malo više)
20 dag margarina ili maslaca
ČOKO KREMA:
4 dl slatkog vrhnja
10 dag čokolade za kuhanje
Prvo napravite kremu: u malo mlijeka razmutite gustin, šećer i vanilin šećer. Preostalo mlijeko stavite na vatru i kad zakuha umiješajte smjesu od gustina i skuhajte. Maknite s vatre i dodajte kokos. Ostavite da se ohladi. U hladno umiksajte margarin/maslac.
Na dno tepsije poslažite piškote koje ste prethodno namočili u mlijeko. Preko piškota premažite kremu.
Stavite grijati slatko vrhnje i čokoladu dok se čokolada ne istopi i nastane glatka krema. Pazite da vam vrhnje ne zakuha! Ostavite da se malo ohladi a onda pažljivo prelijte preko kreme. Smjesa će vam biti skroz tekuća. Stavite u frižider i ostavite preko noći da bi se čoko krema dobro stisnula.
Bas savrseno za ove tople dane 🙂
Sviđa mi seLiked by 1 person