Evo jednog kolača kojeg sam radila još prije odlaska na godišnji, ali vam ga nisam stigla predstaviti. Kao što sam već rekla….ima zaostataka, pa sad malo pomalo rješavam te papiriće razbacane po ladici i upisujem u svoju teku sa receptima, a i ovdje 🙂 dosta je zabušavanja 😉
Ljeto nam se ove godine produžilo (što mene veseli, da barem potraje što duže 😀 ) pa je ovaj kolač dobro rješenje za ove tople/vruće dane jer je lagan i osvježavajući.
BISKVIT:
15 žlica oštrog brašna
1 prašak za pecivo
6 žlica šećera
1 vanilin šećer
naribana korica 1 limuna
3 jaja
150 ml ulja
150 ml mineralne vode
KREMA:
45 dag grčkog jogurta
5 žlica šećera
6 listića želatine
500 ml vrhnja za šlag
PRELJEV:
1 kg malina
2 preljeva za torte
2 žlice šećera
500 ml nekog crvenog soka
ILI kupite crveni preljev za torte pa ga napravite s vodom prema uputi na pakiranju
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, šećer, vanilin šećer i limunovu koricu. Umiješajte jaja, ulje i mineralnu vodu. Izlijte u lim i pecite na 180°C 20-ak min.
Listiće želatine namočite u vodu prema uputi na vrećici. Jogurt pomiješajte sa šećerom. Želatinu rastopite na laganoj vatri pa umiješajte u jogurt. Vrhnje za šlag izmiksajte pa dodajte u jogurt. Premažite preko ohlađenog biskvita i stavite u frižider da se dobro ohladi i stisne.
Preljev pripremite sa sokom i šećerom prema uputi na pakiranju. Malo prohladite.
Poslažite maline po kremi (dio po želji ostavite za ukras) i preko njih prelijte preljev. Ostavite da se ohladi pa ukrasite šlagom i malinama.