Neko vrijeme me neće biti, idem na odmor, na more 🙂 ali prije nego odem tipkam vam još jedan receptić! 🙂
Ovo je još jedan kolač za koji vam nije potrebna pećnica, pa je idealan za ljetne dane. Ako ste ljubitelj griza sigurno će vam se dopasti, kao što se i meni. Recept sam pronašla na netu, na stranici gđe Nataše sa Kolači.biz, dolje u linku možete pogledati original recept, ja vam pišem kako sam ja radila, malo sam smanjila količinu šećera i nisam stavljala rum koji ide u obje kreme, zato jer nisam baš ljubitelj ruma.
Gđa Nataša kaže da je recept iz knjige Moji najbolji kolači 2, pa joj hvala što je recept stavila na stranicu jer je meni, kao ljubiteljici griza i kokosa, stvarno izvrstan 🙂
SASTOJCI
KREMA 1:
400 ml mlijeka
4 žlice šećera
4 žlice griza
3 žlice kokosa
KREMA 2:
400 ml mlijeka
4 žlice šećera
4 žlice griza
10 dag čokolade za kuhanje
- kokos za posipavanje
KREMA 1:
Mlijeko i šećer stavite zakuhati. U zakuhalo mlijeko dodajte griz i kuhajte na uobičajen način, dok se ne zgusne. Skinite s vatre i dodajte kokos. Tepsiju (moja je 20×25 cm) malo pouljite, pa ulijte smjesu. Ostavite na sobnoj temperaturi dok pripremate drugu kremu.
KREMA 2:
U mlijeko dodajte šećer i čokoladu pa miješajte dok ne zakuha. Dodajte griz i kuhajte dok se ne zgusne. Prelijte preko svijetle smjese. Izravnajte. Posipajte kokosom.
Najbolje je da kolač držite u hladnjaku, meni je upravo tako dobro ohlađen i najbolji 😉
Izvor: Kolači.biz
Pingback: TOP 10 RECEPATA U 2015 | nešto slatko