U zadnje vrijeme me uhvatilo da stalno radim nekakve kolače ili muffine od naranči. A i tamanim ih ko luda! XD Nije to nimalo loše s obzirom na to da je vrijeme prehlada i gripa a naranče su odličan izvor vitamina C, a također su pune vitamina A, B, amino kiselina, beta karotena, pektina, kalija, folne kiseline, kalcija, cinka, željeza, mangana, fosfora i natrija.
Pa tako sam se jedan dan zaželila nekakvog kremastog kolača, a imala sam hrpu naranči pa sam ih odlučila iskoristiti za to. I tako je nastala ova torta! Inspraciju sam pronašla u jednom receptu dr. Oetkera ali sam ja to malo doradila po svome.
Ispala je i bolje od očekivanog 🙂 divnog je, pomalo osvježavajućeg okusa, a i cijeli stan je mirisao po narančama 🙂
Također, ovu tortu šaljem gđi Milici sa bloga Menus plaisiris za blogersku igru Ajme – koliko nas je!
BISKVIT:
15 dag maslaca
30 dag brašna
1 prašak za pecivo
15 dag šećera
1 vanilin šećer
4 jaja
125 ml soka od naranče
KREMA:
4 listića bijele želatine
750 ml soka od naranče
3 žlice šećera
2 pudinga od vanilije
1 čaša kiselog vrhnja
Maslac otopite i ostavite da se ohladi. Izmiksajte jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Polako dodajte sok od naranče. Zatim dodajte brašno i prašak za pecivo. Na kraju dodajte otopljeni maslac. Stavite u kalup ∅26 cm i pecite 20 min. Kad se ohladi prerežite biskvit vodoravno na 2 dijela.
Stavite listiće želatine da omekšaju. U malo soka od naranče pomiješajte prašak za puding i šećer. Preostali sok stavite da zakuha, pa u njemu skuhajte puding. U vruće odmah dodajte želatinu da se otopi a zatim i kiselo vrhnje. Sve dobro promiješajte da se sve sjedini. Polovicom kreme premažite jedan biskvit, prekrijte drugim biskvitom i premažite preostalom kremom. Ukrasite po želji, ja sam koristila kupovne šećerne zvjezdice 🙂
e, ovo si svakako zapisujem 🙂 jako volim kolače od naranče i također ih tamanim k’o luda 😀 hvala na receptu 😉 baš volim ovaj blog!
Sviđa mi seLiked by 1 person
Hvala ti 🙂 nemoj samo zapisati….svakako isprobaj 😉 super je!
Sviđa mi seLiked by 1 person