CRVENI KORALJ


crveni koralj

BISKVIT:
25 dag brašna
12 dag šećera
25 dag maslaca
3 jaja
2 žličice praška za pecivo
KREMA:
2 pudinga od vanilije
2 vanilin šećera
2 žlice šećera
7 dl mlijeka
3 čaše kiselog vrhnja
PRELJEV:
1 staklenka višanja
2 crvena preljeva za torte
4 žlice šećera
Izmiksajte maslac i šećer, dodajte jaja i brašno pomiješano sa praškom za pecivo. Izlijte u lim i pecite na 180°C 20 min. Pomiješajte prašak za puding, šećer i vanilin šećer sa malo mlijeka, a ostatak mlijeka zagrijte i u tome ukuhajte puding. Odmah u vruće dodajte kiselo vrhnje. Prelijte po biskvitu i na kremu rasporedite ocijeđene višnje (sok sačuvajte, trebat će vam za preljev). Sok od višanja pomiješajte sa vodom – dolijte toliko vode da dobijete 500 ml tekućine. U tome skuhajte preljev za torte prema uputama na vrećici. Prelijte preko višanja.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s