Ovakav recept sam tražila iz samo jednog razloga – moja mama je ovakvu tortu isprobala na jednom rođendanu i oduševila se što mi je bilo skroz čudno jer ona baš i ne voli čokoladne kolače. A ova torta je prepuna čokolade! Pa sam si mislila….to mora da je stvarno nešto doooobro! I znate što?? Stvarno je! 🙂
Ovo je definitivno jedna od najboljih torti koje sam ikada probala i/ili napravila!
Svi ljubitelji čokolade ovdje dolaze na svoje jer je u jednom spoj bijele, mliječne i tamne čokolade……mmmmmljac!! 🙂
KORA:
3 jaja
5 žlica šećera
15 dag čokolade za kuhanje
7 dag maslaca
1 žlica glatkog brašna
KREMA:
50 dag mascarponea
2 žlice šećera
0,5 l slatkog vrhnja
10 dag bijele čokolade
10 dag mliječne čokolade
10 dag tamne čokolade
1 vanilin šećer
2 dag čokolade za kuhanje
Odvojiti žumanjke od bjelanjaka, pa bjelanjke istući u snijeg. Žumanjke istući sa šećerom. Čokoladu za kuhanje rastopiti sa maslacem na pari i malo ohladiti pa dodati žumanjcima. Dodati i glatko brašno. Na kraju lagano kuhačom umiješati snijeg od bjelanjaka. Izliti u kalup obložen papirom za pečenje i peći u pećnici na 180°C 15 min. Izvaditi i ohladiti.
Mascarpone pomiješati sa šećerom. Istući slatko vrhnje pa dodati mascarpone.
Kremu podijeliti na 3 dijela. Na pari rastopiti bijelu čokoladu sa vanilin šećerom pa umiješati u jedan dio smjese. Mliječnu čokoladu otopiti na pari i dodati drugom dijelu smjese. Isto tako napraviti i sa tamnom čokoladom. Na koru prvo staviti kremu sa tamnom čokoladom, zatim na nju kremu sa mliječnom čokoladom i na kraju kremu sa bijelom čokoladom. Tortu ukrasiti otopljenom čokoladom za kuhanje.
Original recept: knjižica “Naši najljepši kremasti kolači”
Pingback: ČOKOLADNE NIJANSE: Fantastičan spoj bijele, mliječne i tamne čokolade | http://receptidomacice.com
Koliki je kalup za pecenje? Hvala lp
Sviđa mi seSviđa mi se
Ja sam radila u okruglom kalupu promjera 26 cm.
Sviđa mi seSviđa mi se
Pingback: TOP 10 RECEPATA U 2015 | nešto slatko