Ovu pitu obožavam! Fino prhko tijesto sa čokoladnim punjenjem od pudinga je nešto čemu teško mogu odoljeti. Recept sam dobila od kolegice s posla i radila sam je već puno puta. Prednost je svakako i to što se vrlo lijepo i lagano da narezati, a svijetlo tijesto i tamni nadjev daju lijepi kontrast, pa je pogodna za ona slavlja kad radite puno kolača koje zatim kombinirate na istom pladnju (kao što su npr. trenutno aktualne pričesti i krizme).
TIJESTO:
40 dag brašna
25 dag margarina
4 žlice šećera
1 jaje
1 vanilin šećer
1/2 praška za pecivo
NADJEV:
1 l mlijeka
6 žlica šećera
3 pudinga od čokolade
2 žlice kakaa
25 dag margarina
Zamijesite tijesto od svih sastojaka, podijelite ga na dva dijela, svaki posebno zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku 1 sat.
Izvadite jedan komad tijesta, razvaljajte ga i stavite u lim.
Prašak za puding i šećer razmutite sa malo mlijeka, a preostalo mlijeko stavite da zakuha i u njemu skuhajte puding. U vruće umiješajte margarin i miješajte dok se skroz ne otopi i dok smjesa ne postane jednolična. Zatim nadjev izlijte preko tijesta.
Izvadite drugi komad tijesta i pomoću ribeža ga naribajte preko nadjeva. Ako vam je tijesto nedovoljno tvrdo, slobodno ga stavite nakratko u zamrzivač da ga lakše možete naribati.
Pecite na 180°C oko 30 min. Možda će vam trebati i manje, ovisi od pećnice do pećnice, znat ćete po tome kad vam tijesto poprimi zlatnožutu boju.