Zaželjeli smo se nečeg EXTRA čokoladnog 🙂 i nastala je ova ljepotica 😀
Bogatog čokoladnog okusa koji će vas oduševiti i neće vam dopustiti da ostanete na samo jednom komadu!
BISKVIT:
20 dag maslaca
7 žlica kakaa
13 žlica brašna
1 prašak za pecivo
7 žlica šećera
1 mahuna vanilije
2 jaja
1 čaša kiselog vrhnja
KREMA:
300 ml vrhnja za šlag
1 vanilin šećer
10 dag čokolade
Maslac rastopite na laganoj vatri. Maknite s vatre i umiješajte kakao i 125 ml vode. Miješajte pjenjačom, mikser vam u ovom slučaju ne treba 🙂 Dodajte prosijano brašno i prašak za pecivo. Zatim dodajte šećer (ako volite slađe možete ga staviti i više nego što sam ja). Dodajte i prstohvat soli koja će pojačati čokoladni okus 🙂 Mahunu vanilije prerežite uzdužno na pola pa joj istružite srž koju također dodajte u smjesu. Na kraju dodajte jaja, jedno po jedno, i kiselo vrhnje. Ulijte u kalup ∅26 cm i pecite na 180°C oko 30 min.
Vrhnje za šlag zajedno s vanilin šećerom zagrijte do vrenja pa dodajte čokoladu. Miješajte dok se sva čokolada ne otopi, pa ostavite da se malo ohladi, a zatim stavite u hladnjak da se ohladi do kraja. Zatim kremu izmiksajte ali ne prečvrsto nego tek toliko da dobijete laganu, glatku kremu. Time premažite biskvit i ukrasite po želji.
Napomena: torta ne ispadne visoka pa ako želite da vam bude veća poduplajte sastojke za biskvit ili radite u manjem kalupu. A onda, kad već imate visoku verziju torte, možete biskvit vodoravno prerezati, premazati tankim slojem kreme, a ostatkom kreme premazati cijelu tortu.
Ovim receptom ujedno sudjelujem u blogerskoj igri Ajme, koliko nas je u kojoj je domaćica Natalija sa bloga Mystic cakes.
Pingback: Ajme, koliko nas je! - 100 recepata sa kakaom - Mystic Cakes
Pingback: EXTRA ČOKOLADNA TORTA: Oduševit će vas, teško ćete ostati na samo jednom komadu! | http://receptidomacice.com
Pingback: Ajme, koliko nas je! – 100 recepata sa kakaom – Mystic Cakes
predobro i preslasno izgleda 😀
Sviđa mi seLiked by 1 person
Hvala 🙂 jako je, jako fina! 😀
Sviđa mi seSviđa mi se