BAJADERKA


Danas vam tipkam recept za kolač koji sam radila na moru. Jaaaako je brz i jednostavan za napraviti. Uz to vrlo dekorativno izgleda, a sa minimalno truda 😀 recept sam još davno škicala na Coolinarici, ali sam ga sad prvi put napravila.

Inače uvijek na moru radim baš takve jednostavne, brze kolače za koje ne treba puno pripreme ni različitih kalupa (jer ih na moru ni nemam) i koje ne treba peći. Koliko god da uživam u pečenju kolača…more je more i onda nađem nešto što je brzo gotovo da imam vremena uživati u drugim stvarima 🙂

Već nekako tradicionalno svake godine napravim Lijenu ženu (recept možete pogledati => ovdje) pa sam ove godine baš namjerno htjela napraviti nešto drugo i sjetila se ovog recepta. Svakako nisam pogriješila jer je kolač odličan i nestao je u trenu XD

PODLOGA:

petit keksi

KREMA:

1 l mlijeka

15 dag griza

25 dag margarina

2 žlice kakaa

20 dag šećera

1 vanilin šećer

korica i sok 1 limuna

U neki manji kalup ili posudu složite petit kekse. Zakuhajte mlijeko sa šećerom, dodajte margarin da se rastopi pa dodajte griz i skuhajte. Odmah vruće podijelite u dva jednaka dijela, pa u jedan dio umiješajte kakao, a u drugi dio vanilin šećer, koricu i sok od limuna. Radite brzo da vam se krema ne počne stvrdnjavati. Na petit kekse izlijte tamnu kremu. Na kremu poslažite petit kekse i prelijte bijelom kremom. Na vrh opet poslažite petit kekse. Kekse nije potrebno umakati u mlijeko jer će omekšati. Kolač stavite u hladnjak da se dobro rashladi.

Izvor: Coolinarika – Bajaderka

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s