ŠARLOTA SA KUPINAMA


 

 

Šarlota je slastica koju je vrlo jednostavno napraviti, samo vam trebaju piškote i vaša omiljena krema, sve to lijepo poslažete u kalup za torte i možete uživati u desertu 🙂 Još je jednostavnije ako napravite običnu kremu od npr. svježeg sira oko koje nema puno posla ni kuhanja.

Neki dan sam se i ja okušala u izradi šarlote, možda nećete vjerovati, ali to je bio prvi put da je radim 😀 Kako nam je cijeli tjedan bio pakleni, čak se ni meni nije dalo paliti pećnicu pa sam odlučila okušati se u izradi šarlote sa kremom od svježeg sira i vrhnja za šlag tako da samo sve izmiksam i poslažem bez puno petljanja po kuhinji. A od mame sam dobila puno domaćih kupina pa sam ih odlučila ukomponirati u šarlotu. I bila sam gotova sa svime za 15 min, doslovno. Ako ne računam hlađenje 🙂

Ovo je rezultat 🙂 a svima je bila jako ukusna pa je zaslužila svoje mjesto na blogu 🙂

 

 

PODLOGA:

piškote

KREMA: 

50 dag svježeg sira

500 ml vrhnja za šlag

1 instant želatina

2 žlice šećera u prahu

1 vanilin šećer

kupine

Dno i stranice kalupa Ø 26 cm obložite piškotama koje prije lagano umočite u mlijeko. Ja sam prije slaganja oko stranica kalupa piškotama odrezala vrh tako da bolje “sjednu” u kalup. Nisam napisala točnu količinu piškota koje sam potrošila jer sam imala otvoreni paket, pa ne znam točno, a nisam se sjetila izvagati prije slaganja. Uglavnom, vjerujem da će vam jedan paket biti sasvim dovoljan.

Svježi sir izmiksajte sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Vrhnje za šlag izmiksajte i umiješajte instant želatinu prema uputama na vrećici. Dodajte ga u kremu od sira i sve dobro izmiksajte. Polovicu količine kreme prelijte preko piškota, pa na to poslažite kupine (količina po želji, možete “na rijetko” ili “na gusto”, kako ko voli 🙂 ). Preko kupina izlijte preostalu kremu i poravnajte. Stavite u frižider da se stisne i ohladi. Zatim gore poslažite kupine. Prije posluživanja dobro rashladite.

Savjeti:

  • šarlotu ostavite na par sati da miruje kako bi se krema skroz stisnula i piškote omekšale
  • za sve kreme od sira ja koristim Lidlovu skutu/svježi sir koji mi je odličan za kolače jer je kremaste teksture, a i jako je ukusan
  • možete koristiti i zamrznute kupine, samo ih prije slaganja šarlote odmrznite
  • umjesto kupina možete koristiti i neko drugo voće
  • umjesto vrhnja za šlag možete koristiti slatko vrhnje
Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s