Još jedna tortica 🙂 još jedna sa breskvama 🙂 treba ih iskoristiti dok ih ima 😉
BISKVIT:
4 jaja
6 žlica šećera
7 žlica oštrog brašna
KREMA:
50 dag bresaka
10 listića želatine
100 ml soka od bresaka
45 dag grčkog jogurta (ili običnog)
20 dag kiselog vrhnja
3 žlice soka od limuna
4 žlice šećera
200 ml slatkog vrhnja
Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg. A žumanjke posebno istucite sa 3 žlice vruće vode i šećerom. Polako u to umiješajte snijeg od bjelanjaka i brašno. Ulijte u kalup Ø26 cm. Pecite na 180°C 20-25 min. Ostavite da se ohladi.
Breskve ogulite. Najlakši način za to je da im na donjoj strani zarežete nožićem križ pa ih na 30-60 sekundi uronite u vruću vodu, zatim malo pričekajte da se ohlade i gulit će se bez problema! Zatim ih prepolovite i sa 5 žlica vode propirjajte na laganoj vatri otprilike 5 minuta. Ostavite ih da se ohlade pa ih narežite na kriške.
Želatinu stavite da omekša u soku od bresaka. Izmiksajte jogurt, kiselo vrhnje, sok od limuna i šećer. Želatinu otopite na laganoj vatri i dodajte u smjesu od jogurta. Ostavite u frižideru da se počne stiskati. Za to vrijeme izmiksajte slatko vrhnje, pa ga dodajte u kremu čim se krema počne želirati.
Donji dio biskvita u tankom sloju premažite kremom, na to poslažite breskve. Ako je potrebno kremu još na neko vrijeme ostavite u frižideru, pa kad vidite da se dovoljno stisnula prelijte je preko bresaka. Ostavite u frižideru najmanje 4 sata. Ja sam ostavila preko noći. Ukrasite po želji. Ja sam uzela par žlica džema od marelica, zagrijala ga da postane tekući pa ga ulila u vrećicu za zamrzavanje, odrezala joj vrh i radila šare po torti.