Opet je na redu nešto čokoladno, nešto kremasto, nešto u košaricama….slatko malo zadovoljstvo….čoko cupcake 😀
TIJESTO:
20 dag čokolade za kuhanje
10 dag maslaca
200 ml mlijeka
1 jaje
10 dag kiselog vrhnja
5 žlica šećera
2 žlice gustina
13 žlica glatkog brašna
1 prašak za pecivo
3 žlice kakaa
KREMA:
200 ml vrhnja za šlag
1 mahuna vanilije
10 dag čokolade (po izboru)
5 dag čokolade otopite sa maslacem na laganoj vatri i ostavite da se ohladi. Preostalih 15 dag čokolade nasjeckajte. Izmiksajte jaje, mlijeko, kiselo vrhnje i šećer. Umiješajte prosijano brašno, gustin, prašak za pecivo i kakao. Ubacite u smjesu i prstohvat soli (koja će pojačati okus čokolade 🙂 ). Na kraju umiješajte otopljenu čokoladu s maslacem i nasjeckanu čokoladu. Ulijte smjesu u košarice za muffine (do 2/3 košarice). Pecite na 180°C 20-25 min.
Mahunu vanilije prerežite uzdužno i ubacite u vrhnje za šlag. Stavite na laganu vatru da se zagrije do vrenja. Zatim mahunu izvadite, a u vrhnje umiješajte čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Stavite u hladnjak da se dobro ohladi. Kad bude dobro ohlađeno izmiksajte.
Muffinima izdubite sredinu, ne previše, nego tek toliko da ih možete napuniti kremom. Kremu stavite u slastičarsku vrećicu i napunite muffine.
Za kremu možete koristiti koju god želite čokoladu, mislim da bi sa bijelom bilo jako fino, morat ću tako napraviti idući put 😉
Ja sam htjela isprobati nešto novo, pa sam u Konzumu naišla na ovu i tu sam i koristila:
to je mješavina čokolade i bijele čokolade, meni se svidio okus 🙂
S obzirom na to da će vam ostati onih izdubljenih “kapica” od muffina, a ostat će vam i kreme, možete napraviti neki lagani desertić sa tim ostacima, kao npr. ovo:
Prvo sam izmrvila malo biskvita u zdjelicu, pa prekrila kremom, pa posipala bijelom čokoladom, pa opet biskvit….i tako redom 🙂 fino a začas gotovo 🙂