Imam neki stari recept za čokoladne kekse koji još uvijek nisam isprobala i onda sam ga odlučila malo prepraviti i dodati mu bijelu čokoladu da ispadnu malo svečaniji 🙂
Ovo je rezultat!
SASTOJCI:
10 dag čokolade za kuhanje
6 dag maslaca
1 jaje
10 dag šećera
20 dag brašna
1/2 praška za pecivo
1 žlica kakaa
20 dag bijele čokolade
Čokoladu za kuhanje otopite. Izmiksajte maslac sa šećerom, pa dodajte jaje i izmiksajte. Dodajte brašno, prašak za pecivo i kakao. Na kraju dodajte ohlađenu otopljenu čokoladu. Stavite u hladnjak na 1/2 sata.
Kockice bijele čokolade izrežite na pola.
Od smjese radite kuglice i u svaku umetnite komadić bijele čokolade. Dobro oblikujte tijesto u kuglicu oko čokolade da vam čokolada ne viri van nego da potpuno bude obložena tijestom, u protivnom će vam se prilikom pečenja otopiti i iscuriti. Radite koliko god možete male kuglice jer će se prilikom pečenja raširiti. Poslažite ih na lim obložen papirom za pečenje i pecite na 180°C 10-ak min.
Kad se ohlade, poslažite ih na tacnu ili lim jedne do drugih, tako će vam biti lakše kad krenete sa ukrašavanjem. Ostatak bijele čokolade otopite (po potrebi dodajte žlicu ulja). Kad se malo ohladi stavite je u vrećicu za zamrzavanje, odrežite vrh vrećice i istiskujte čokoladu preko keksića tako da ih prošarate. Ostavite da se čokolada posuši.