Ovaj recept već dugo imam zapisan u svojoj bilježnici, od nekuda sam ga prepisala i prošli vikend sam ga napokon isprobala.
Jedino što sam promijenila je količina šećera u preljevu i kremi i količina maslaca u kremi, kao i obično ja sam smanjila i pišem vam količinu koju sam ja stavila.
BISKVIT:
5 žlica oraha
2 žlice griza
3 žlice oštrog brašna
1 žlica kakaa
1 prašak za pecivo
5 jaja
5 žlica šećera
1 vanilin šećer
PRELJEV:
5 žlica šećera
1,25 dl vode
KREMA:
4 žlice gustina
1/2 l mlijeka
12,5 dag maslaca
6 žlica šećera u prahu
GLAZURA:
20 dag čokolade za kuhanje
6 žlica ulja
Izmiksati jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati ostale sastojke i dobro promiješati. Izliti u lim i peći na 180°C 20 min. Šećer i vodu staviti u lončić i na vatru. Kad zakipi kuhati 2-3 min. Time preliti biskvit.
Gustin i šećer u prahu pomiješati sa malo mlijeka. Preostalo mlijeko staviti na vatru i kad zakuha uliti gustin i kuhati dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi. U ohlađeno umiješati maslac. Premazati preko biskvita.
Čokoladu za kuhanje i ulje otopiti na vatri, malo prohladiti pa preliti preko kreme.