CARSKI KOLAČ


carski-kolac

Ovaj recept već dugo imam zapisan u svojoj bilježnici, od nekuda sam ga prepisala i prošli vikend sam ga napokon isprobala.

Jedino što sam promijenila je količina šećera u preljevu i kremi i količina maslaca u kremi, kao i obično ja sam smanjila i pišem vam količinu koju sam ja stavila.

BISKVIT:

5 žlica oraha

2 žlice griza

3 žlice oštrog brašna

1 žlica kakaa

1 prašak za pecivo

5 jaja

5 žlica šećera

1 vanilin šećer

PRELJEV:

5 žlica šećera

1,25 dl vode

KREMA:

4 žlice gustina

1/2 l mlijeka

12,5 dag maslaca

6 žlica šećera u prahu

GLAZURA:

20 dag čokolade za kuhanje

6 žlica ulja

Izmiksati jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati ostale sastojke i dobro promiješati. Izliti u lim i peći na 180°C 20 min. Šećer i vodu staviti u lončić i na vatru. Kad zakipi kuhati 2-3 min. Time preliti biskvit.

Gustin i šećer u prahu pomiješati sa malo mlijeka. Preostalo mlijeko staviti na vatru i kad zakuha uliti gustin i kuhati dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi. U ohlađeno umiješati maslac. Premazati preko biskvita.

Čokoladu za kuhanje i ulje otopiti na vatri, malo prohladiti pa preliti preko kreme.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.