Ono kad ti u hladnjaku ostane malo slatkog vrhnja i jogurta, a u zamrzivaču malo malina…..a još i kupiš onaj prefini svježi sir u Lidlu koji je savršen za kolače…..tada nastane CHEESECAKE. Voćni cheesecake 🙂
Podloga:
25 dag petit keksa
1,5 dl mlijeka
Krema:
50 dag svježeg sira
2 čaše jogurta
10 dag šećera
6 listića želatine
2 dl slatkog vrhnja
40 dag malina (ja sam koristila zamrznute ali možete staviti i svježe)
Petit kekse sameljite i pomiješajte sa mlijekom, pa utisnite u kalup.
Pomiješajte svježi sir, jogurt i šećer. Istucite slatko vrhnje u šlag. Želatinu stavite u vodu da nabubri pa je ocijedite i otopite na laganoj vatri. Umiješajte je u sir i dobro izmiksajte. Zatim u smjesu dodajte i šlag. Malo kreme rasporedite po podlozi, pa na to poslažite maline i gore prekrijte preostalom kremom. Ostavite u hladnjaku par sati da se krema dobro stisne. Ukrasite po želji. Ja sam ukrasila šlagom i šećernim ukrasima 🙂
Savjeti:
- ako koristite zamrznute maline, prvo ih odmrznite i ocijedite pa pospite sa malo brašna ili krušnih mrvica
- maline možete i malo pošećeriti prije nego ih stavite u kolač, sve ovisi o tome koliko su slatke