Pozdrav!
Za svaki doček Nove godine na mom stolu se obavezno nađe i jedna torta 🙂 upravo zato vam danas, na Staru godinu, kao zadnji post u ovoj godini, pišem recept za tortu koju sam nedavno radila. Nekako mi je to prigodno, da godinu završim i zaokružim sa kraljicom tortom! 😀
Možda na prvi pogled izgleda kao da ima jako puno posla s njom, ali neka vas to ne zavara…..nema! 🙂 Iako je biskvit u tri boje, pa bi vam moglo pasti na pamet kako morate raditi tri zasebna biskvita, zapravo se radi samo jedna smjesa koja se zatim podijeli na tri dijela i zasebno peče.
Da ne duljim, bacimo se na recept……no, prije toga da vam zaželim da se večeras lijepo provedete i zabavite u krugu dragih vam ljudi i sretno vam svima u Novoj godini! :*
BISKVIT:
12 žlica brašna
6 žlica šećera
6 jaja
1 dl ulja
1 dl mlijeka
1 prašak za pecivo
3 žlice mljevenih oraha
1 žlica kakaa
KREMA:
5 dl mlijeka
4 žlice brašna
3 žlice šećera
12,5 dag margarina
300 ml vrhnja za šlag
šlag i orasi za ukras
Izmiksajte jaja sa šećerom. Dodajte ulje i mlijeko. Na to prosijte brašno pomiješano s praškom za pecivo. Smjesu podijelite na tri jednaka dijela, u jedan dio umiješajte orahe, u drugi dio umiješajte kakao, a treći dio ostavite svijetli. Svaki dio zasebno ispecite u okruglom kalupu Ø 26 cm na 180°C oko 15-ak min.
Brašno i šećer pomiješajte sa malo mlijeka. Ostatak mlijeka stavite da zakuha i u njega umiješajte smjesu od brašna i skuhajte kremu. Ostavite da se ohladi. U ohlađeno umiksajte omekšali margarin. Izmiksajte vrhnje za šlag pa i njega umiksajte u kremu.
Na pladanj stavite biskvit od kakaa, premažite jednom trećinom kreme, poklopite biskvitom od oraha, premažite drugom trećinom kreme, poklopite svijetlim biskvitom i premažite preostalom kremom. Sa strane tortu premažite šlagom. Ukrasite šlagom i orasima.
Ajme izgleda preuskusno, a ove puslice na vrhu kao biseri. ☆
Sretna 2017. 😊♡
Sviđa mi seLiked by 1 person
Hvala ti puno 🙂
Također sve najbolje u Novoj! ❤
Sviđa mi seLiked by 1 person
Pingback: TRICOLORE TORTA: Prekrasna, prefinog okusa, a ipak nema puno posla oko pripreme | http://receptidomacice.com