Pozdrav, dragi moji, iz jutros suncem okupanog Zagreba 🙂
Danas vam tipkam jedan jednostavan i brz recept za desert u čaši koji će zadovoljiti sve ljubitelje kokosa 🙂
Ovu kremu sam radila kao mali dodatak uz ostale kolače kad su mi sestrične dolazile na popodnevno druženje i kavu. Brza je i laka za napraviti, a okusom malo podsjeća na Raffaello kuglice, pogotovo ako je posipate sjeckanim lješnjacima.
POTREBNO JE:
0,5 l mlijeka
3 žlice šećera
3 žlice brašna
1 vanilin šećer
10 dag kokosa
Prvo pripremite posudice u koje ćete naliti kremu. Malo ih oplahnite hladnom vodom.
Šećer, vanilin šećer i brašno pomiješajte sa malo mlijeka. Preostalo mlijeko stavite na vatru da zakuha, pa u vruće mlijeko ulijte smjesu od brašna i skuhajte kao puding. Maknite sa vatre i odmah u vruće dodajte kokos. Izlijte u posudice i ostavite da se ohladi, pa premjestite u frižider da se dobro rashladi. Ukrasite po želji. Mi smo ovdje koristile šlag, kakao, čokoladne mrvice i sjeckane lješnjake. Meni je najfinije sa lješnjacima 😀
Ovu kremu možete koristiti i za kolač, jer je dovoljno čvrsta – ispecite biskvit i preko njega prelijte vruću kremu. Ili samo poslažite petit kekse ili piškote u lim i preko njih prelijte kremu.
ovo ću definitivno probati napraviti!
Sviđa mi seLiked by 1 person
Javi kak ti se svidjelo 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Obavezno!
Sviđa mi seLiked by 1 person