STRACCIATELLINA


Pozdrav!

Danas vam tipkam još jedan recept koji sam pronašla na Coolinarici 🙂

Ovaj puta je riječ o torti okusa stracciatelle koju obožavam, tako da sam ovu tortu radila već puno puta. Podloga je od tamnog biskvita, a krema laganaaaa, prefina….. Kao i uvijek, ja vam pišem kako je ja radim , a dolje na linku možete pogledati original recept.

BISKVIT:

3 jaja

6 dag šećera

6 dag oštrog brašna

1/2 praška za pecivo

2 dag kakaa

KREMA:

2 vrećice želatine

500 ml vrhnja za šlag

2 vanilin šećera

2 šlagfixa

500 ml jogurta od stracciatelle

10 dag tamne čokolade

Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke istucite u snijeg. Žumanjke izmiksajte sa šećerom. Dodajte brašno prosijano sa kakaom i praškom za pecivo. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Izlijte u okrugli kalup Ø26 cm. Pecite na 180°C 10 min.

Izmiksajte vrhnje za šlag s vanilin šećerom i šlagfixom. Želatinu otopite prema uputama na vrećici. Zatim je umiješajte u jogurt. Tamnu čokoladu nasjeckajte pa i nju umiješajte u jogurt. Umiješajte i istučeno vrhnje za šlag i sve lagano promiješajte i izlijte na biskvit. Ostavite u hladnjaku par sati, ja uvijek ostavim preko noći. Za dekoraciju posipajte čokoladnim mrvicama.

U originalnom receptu na kremu ide čokoladna glazura ali je ja nikad ne radim, ovako mi je bolje. Također, umjesto stracciatella jogurta možete koristiti obični ili od vanilije, ali onda u kremu stavite 20 dag tamne čokolade. Meni je stracciatella jogurt jako ukusan pa nisam nikad dosad isprobavala sa običnim jogurtom, tako da vam ne mogu reći da li ima razlike u okusu, ako isprobate obje verzije javite dojmove 🙂

Izvor: Stracciatellina

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s