3 pudinga od vanilije
1 l mlijeka
8 dag šećera
25 dag margarina
60 dag petit keksa
10 dag čokolade za kuhanje
sok od naranče
Odvojiti malo mlijeka od 1 litre pa u njemu razmutiti prašak za puding i šećer. Preostalo mlijeko staviti na vatru i kad zakipi u njemu skuhati puding. Prekriti prozirnom folijom (da vam se ne napravi korica) i ostaviti da se ohladi. Margarin pjenasto istući mikserom pa ga dodati u ohlađeni puding. Kremu podijeliti na 2 dijela. Samljeti 20 dag petit keksa i pomiješati ih sa jednim dijelom kreme. U drugi dio kreme umiješati otopljenu čokoladu za kuhanje. Na lim slagati slojeve: petit kekse umočene u sok od naranče, zatim na njih kremu s keksima, pa prekriti drugim slojem petit keksa natopljenih sokom od naranče, pa gore kremu sa čokoladom.
U originalnom receptu još ide 5 dag čokolade za kuhanje i 2,5 dl slatkog vrhnja kojima se ukrasi kolač: čokolada se otopi a slatko vrhnje istuče pa se naizmjence jedan dio kolača prekriva vrhnjem, a drugi čokoladom. Ja sam ovaj put jaaako žurila pa nisam ukrašavala, no nije zato bio ništa manje ukusan 🙂 a ionako je ovo moja verzija recepta jer ne bi ja bila ja da makar sitnicu ne napravim po svom 🙂
Original recept: knjižica “Naši najljepši kremasti kolači”
Pingback: TOP 10 RECEPATA U 2015 | nešto slatko