Danas vam tipkam još jedan recept koji mi već dugo stoji u ladici čekajući na objavu 🙂
Ovu tortu sam radila krajem ljeta, dok nas je sunce još jako grijalo i dok nisu stigle hladnoće, tako da je bilo idealno vrijeme za jednu takvu koja je lagana i osvježavajuća.
BISKVIT:
4 žlice šećera
1 žlica ekstrakta vanilije
10 dag maslaca
4 jaja
6 žlica brašna
1 prašak za pecivo
20 dag šumskog voća
KREMA:
50 dag svježeg sira
40 dag grčkog jogurta
4 žlice šećera
1 vanilin šećer
1 učvršćivač za šlag
25 dag šumskog voća
Napomena: koristila sam zamrznuto šumsko voće u pakiranju 45 dag pa sam ga tako i podijelila otprilike pola za biskvit, pola za kremu. Vi možete staviti više ili manje, sve prema ukusu 🙂
Maslac otopite. Pomiješajte šećer i ekstrakt vanilije pa dodajte otopljeni maslac i promiješajte. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke istucite u snijeg. Žumanjke dodajte u smjesu šećera i maslaca. Zatim dodajte i prosijano brašno pomiješano sa praškom za pecivo. Na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka. Izlijte u kalup Ø 26 cm. Po tijestu rasporedite šumsko voće (ako koristite zamrznuto nije ga potrebno odmrzavati). Pecite na 180°C 20-25 min.
Izmiksajte sir, grčki jogurt, šećer, vanilin šećer i učvršćivač. U to lagano umiješajte šumsko voće (ovaj dio voća vam mora biti odmrznut! ako koristite zamrzuto). Krema će vam, kako ćete miješati, od voća poprimati lagano rozu boju, zbog toga sam tortu i nazvala PINKY 🙂 Kremu premažite preko ohlađenog biskvita. Ukrasite po želji.
Kao što vidite, ja nisam ukrašavala, zato jer sam vrlo malo miješala voće pa je krema poprimila bijelo-rozi mramorni efekt, pa mi je to nekako samo po sebi bilo dovoljan ukras 🙂 Nažalost, na slikama se to ne vidi, nikako nisam uspjela uslikati da se primjeti 😦 ali napominjem, ako ćete željeti da i vama bude tako, drugi dan vam se taj mramorni efekt više neće primjetiti jer će krema skroz poprimiti rozu boju. Barem je tako bilo kod mene.