Još uvijek me drži manija pečenja voćnih kolača XD U zadnje vrijeme kad želim napraviti neki kolač i počnem listati svoje bilježnice obavezno mi oči zapinju na receptima onih voćnih 🙂
Htjela sam opet isprobati nešto novo, što još nisam radila, a ovaj recept sam pronašla u knjižici recepata “Naši najljepši voćni kolači”. U originalnom receptu idu maline i borovnice, ali ja sam imala zamrznuto šumsko voće pa sam koristila to.
Kolač je onako….pa pomalo ljetni, zapravo. Kao prvo, ne koristite pećnicu, kao drugo, baš je osvježavajući. 🙂 A nije naodmet reći da ima puuuuno kreme, dvije vrste kremica koje savršeno pašu jedna s drugom.
PODLOGA:
15-20 dag petit keksa
PRVA KREMA:
800 ml mlijeka
12 dag šećera
25 dag griza
2 vanilin šećera
45 dag šumskog voća
DRUGA KREMA:
800 ml mlijeka
2 pudinga od vanilije
2 burbon vanilin šećera
12 dag šećera
UKRAS:
500 ml slatkog vrhnja
Na dno kalupa poredajte petit kekse.
Ako koristite zamrznuto voće, izvadite ga da se odmrzne i ocijedi.
Griz razmutite s malo mlijeka, a ostatak mlijeka zajedno sa šećerom stavite na vatru i kad zakuha dodajte griz i skuhajte. Maknite s vatre, dodajte vanilin šećer i odmah vruće prelijte preko petit keksa.
Kad se krema ohladi po njoj rasporedite voće.
Prašak za puding i burbon vanilin šećer razmutite sa malo mlijeka. Ostatak mlijeka stavite da zakuha pa u tome skuhajte puding. Prelijte preko voća. Ostavite preko noći da se dobro ohladi i stegne.
Izmiksajte slatko vrhnje i njime ukrasite kolač.