BANANAS


Pozdrav 😀

Danas vam donosim jedan fini, kremasti, čokolani, bananasti recept.

Inspiraciju za njega sam dobila još davno, davno proučavajući neke recepte poznate španjolske slastičarke Eve Arguiñano gdje sam pronašla jedan recept sa bananama koji mi se svidio. No, odlučila sam ga malo prepraviti i prilagoditi sebi tako da je nastao jedan novi recept i jedan novi kolač 🙂

Naime, ona u svom receptu u kremi koristi i želatinu, ja sam smatrala da je nepotrebna pa sam to izbacila, kao i rum koji baš ne volim. Biskvit nisam puno dirala, on je, ajmo reć, sličan 😆 jedino ime nisam ni pipnula, svidio mi se ovaj naziv pa sam ga iskoristila i za ovu moju verziju njenog recepta.

Ovaj kolač sam već toliko puta radila i svima je toliko dobar da mi nikako nije jasno kako ga dosad još nisam stavila na blog! Zato vam ga danas tipkam usprkos nespremnosti i nedostatku boljih slika. Jer ova koju imam baš i nije uspješna i ispričavam se zbog toga, ali slikala sam u takvoj žurbi da nije ni moglo ispast bolje 😆 no, kako sam ovaj kolač već puno puta radila bit će, vjerujem, još prilika za slikanje i za moj popravni 😉

BISKVIT:

5 jaja

5 žlica šećera

1 vanilin šećer

8 žlica brašna

KREMA:

4 dl mlijeka

3 žlice šećera

1 puding od čokolade

200 ml vrhnja za šlag

2-3 banane

GLAZURA:

20 dag čokolade za kuhanje

3 žlice ulja

Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte brašno. Bjelanjke izmiksajte u snijeg i dodajte u smjesu od žumanjaka. Izlijte u lim za pečenje i pecite na 180°C 15-20 min.

Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko stavite na vatru, a kad zakuha ulijte smjesu od pudinga i skuhajte. Ostavite da se ohladi. Vrhnje za šlag izmiksajte. U ohlađeni puding prvo dodajte 2-3 žlice istučenog vrhnja i dobro izmiksajte, a zatim dodajte preostalo vrhnje.

Biskvit poškropite mlijekom. Preko njega premažite kremu od pudinga.

Banane izrežite na kolutiće i poškropite limunovim sokom da vam ne bi potamnile. Poslažite kolutiće banana po kremi.

Čokoladu za kuhanje otopite sa uljem na laganoj vatri i prelijte preko banana.

I to bi bilo to, ako isprobate javite mi dojmove 🙂

Do idućeg puta šaljem vam puse 😘

Vlatka

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.