Isprobala sam još jedan recept sa Coolinarike i jako mi se svidio pa ga dijelim s vama 🙂
Poprilično je jednostavan za napraviti, a kremasti 🙂 što je meni jako bitno 😉
I u biskvitu i u kremi sam smanjila količinu šećera, jer mi se po originalnom receptu činilo previše. Pogotovo količina u kremi gdje ide i Linolada koja je sama po sebi dosta slatka. Pa vam ja pišem onako kako sa ja radila, a želite li pogledati original kliknite dolje na link 🙂 Ako me pratite već ste sigurno primjetili da volim gotovo svaki recept prilagoditi sebi, pogotovo kad je šećer u pitanju jer ne volim preslatke kolače, pa tako ni ovaj nije bio iznimka 🙂
BISKVIT:
3 jaja
300 ml mlijeka
250 ml ulja
20 dag šećera
1 vanilin šećer
40 dag brašna
1,5 žličica praška za pecivo
KREMA:
700 ml mlijeka
5 žlica šećera
2 vanilin šećera
20 dag bijele Linolade
10 dag gustina
200 ml slatkog vrhnja
naribana čokolada za posipanje (količina po želji – ja sam koristila 10 dag)
Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, postepeno dodavajte šećer i vanilin šećer. Zatim nastavite miksati i dodavajte žumanjke, mlijeko, ulje, brašno i prašak za pecivo. Izlijte u lim i pecite na 180°C 20-25 min.
Gustin razmutite sa malo mlijeka. U preostalo mlijeko stavite šećer, vanilin šećer i Linoladu pa stavite na vatru. Kad provri u to zakuhajte razmućeni gustin. Ostavite da se ohladi. Kad se ohladi kremu dobro razmutite mikserom i postupno u tankom mlazu dodavajte TEKUĆE slatko vrhnje. Dobro sve izmiksajte da se poveže. Premažite preko biskvita i pospite naribanom čokoladom.
Izvor: Coolinarika