KRATER


Krater je jedan od kolača koje sam radila više puta, što zbog finog okusa, što zbog jednostavnosti i brzine pripreme 🙂

Svakako vam ga preporučam! Znam da ima puno verzija ovog kolača na internetu, no ja ga uvijek radim po ovom receptu sa Coolinarike i meni je odličan!

TIJESTO:

25 dag brašna

1 prašak za pecivo

2 žlice kakaa

1 dl ulja

1 dl mlijeka

5 jaja

25 dag šećera (ja stavim manje-15-20 dag)

1 vanilin šećer

KREMA:

8 dl mlijeka

4 vanilin šećera

2 pudinga od vanilije

PRELJEV:

4 dl kiselog vrhnja

6 žlica šećera u prahu (i njega stavim manje- 3-4 žlice)

Vanilin šećer i prah za puding razmutite u malo mlijeka. Preostalo mlijeko stavite da zakuha i u tome skuhajte puding. Ostavite da se ohladi.

Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Izmiksajte žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte ulje i mlijeko. Zatim dodajte i brašno, prašak za pecivo i kakao. Izmiksajte bjelanjke i dodajte ih u smjesu od žumanjaka. Izlijte u lim.

Na tijesto žlicom stavljajte komade pudinga. Pecite na 180°C 30-ak min.

Kiselo vrhnje izmiješajte sa šećerom u prahu te time premažite pečeni kolač i vratite u pećnicu na još 10-ak min.

Izvor: Coolinarika – Krater

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s