STRACCIATELLA POLJUPCI


 

Ove kolačiće sam prije radila jako često, a onda smo ih se nekako zasitili, pa jako dugo nisam. A kako uvijek za blagdane radimo dosta keksića u koje idu samo žumanjci, pa bjelanjaka uvijek ostane, tako sam ih se ponovno sjetila i radila ih sada za Uskrs. Dakle, kad vam ostane bjelanjaka pa ne znate što bi s njima ili jednostavno želite isprobati nešto novo ovo je idealan recept 🙂

U ovim kolačićima se krije neodoljivi spoj čokolade, kokosa i badema (ili oraha). Na izgled nisu ništa posebno, radila sam ih puno puta i svaki put isprobavala neki novi način slaganja da ispadnu privlačniji, ali nijedan mi nije bio uspješan i onda sam odustala 😦 Razlog je taj što smjesa ispadne dosta gusta, ali opet nedovoljno da bi se od nje napravila masa koja bi se mogla oblikovati po želji. Probala sam ih i istiskivati sa slastičarskom vrećicom, ali ni to nije bilo uspješno. No, neka vas njihov izgled ne odbije, jer su jako ukusni!

POTREBNO JE:

4 bjelanjka

25 dag šećera u prahu

3 vanilin šećera

20 dag kokosovog brašna

20 dag mljevenih badema ili oraha

10 dag čokoladnih mrvica

Bjelanjke istucite u snijeg. Na njih prosijte šećer u prahu, dodajte vanilin šećer i izmiksajte. Zatim dodajte kokosovo brašno, bademe (ili orahe) i čokoladne mrvice. Sve lagano promiješajte kuhačom.

Lim obložite papirom za pečenje. Dvjema žličicama grabite smjesu i slažite hrpice smjese na lim. Ja ih još malo oblikujem vlažnim rukama da izgledaju podjednako. Pecite u pećnici zagrijanoj na 160°C 12-15 min., ovisno o pećnici. Možda će im trebati i koja minuta duže, samo pazite da vam ostanu svijetli.

 

Jedna misao o “STRACCIATELLA POLJUPCI

  1. Pingback: BEZE TORTA SA KUPINAMA | nešto slatko

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.