Dobro vam jutro, dragi moji 🙂
Danas vam tipkam recept za muffine koji su ukrašeni prefinom kremom od bijele čokolade i slatkog vrhnja. Već sam ih puno puta radila jer su mi jako, jako ukusni, pa sam ih sad napokon i poslikala i dijelim sa vama ovaj recept. Vjerujte da nećete požaliti ako ih napravite! Inače, recept je sa Coolinarike.
MUFFINI:
10 dag čokolade za kuhanje
13 dag glatkog brašna
3 dag kakaa
1 vanilin šećer
prstohvat sode bikarbone
1 žličica praška za pecivo
1 jaje
10 dag šećera
150 ml mlijeka
6 dag maslaca
PJENICA:
10 dag bijele čokolade
250 ml slatkog vrhnja
Zagrijati slatko vrhnje i u njemu otopiti bijelu čokoladu. Staviti u frižider da se dobro ohladi.
Čokoladu za kuhanje i maslac otopiti i ostaviti da se ohladi.
Jaje izmiksati sa šećerom i vanilin šećerom, pa postepeno dodavati mlijeko i čokoladu za kuhanje sa maslacem. Zatim lagano dodavati brašno koje ste prethodno pomiješali sa sodom bikarbonom, praškom za pecivo i kakaom.
Smjesu stavljati u košarice za muffine, nemojte ih puniti do kraja nego do 2/3.
Pecite na 180°C 15-20 min.
Kad se muffini malo ohlade izdubite im sredinu, ali ne puno nego malo, samo toliko da napravite malu udubinu u koju ćete stavljati pjenicu. Izdubljeni dio muffina razmrvite i ostavite sa strane.
Slatko vrhnje sa bijelom čokoladom izmiksajte, ispast će vam lagana krema slična mousse kremi. Time punite udubine u muffinima i gore posipajte mrvicama biskvita.
Izvor: Coolinarika – Nježni muffini