Pozdrav, dragi moji!
Već jako dugo nisam objavila ništa novoga i vrijeme je da to ispravim 😁
Iskreno, dok sam bila na godišnjem nije mi padalo na pamet baviti se objavama, ove godine sam stvarno samo htjela uživati i opustiti se, sa što manje doticaja sa mobitelom, laptopom, društvenim mrežama itd….stoga mi nemojte zamjeriti!
A onda je počelo nogometno ludilo ⚽ a kako ja inače volim nogomet, a posebno svjetska prvenstva, jako puno vremena sam provela pred tv-om pa su se druge obaveze samo nakupljale, tako da nisam imala baš vremena za blog. Posebno se to desilo radi uspjeha Vatrenih, koji su oduševljavali sve redom ove godine, pa sam i puno više pratila sve vezano uz to nego inače 😀 svaka čast dečkima, bili su odlični i dali su srce na terenu, VATRENI naš ste ponos 💓
Ali da ne duljim ja sa nogometom, jer je ženama to obično dosadna tema ajmo mi bacit oko na ovu tortu koju sam radila još prije odlaska na more. Biskvit – klasika sa malim dodatkom gustina, krema od sira i malina koja se naprosto topi u ustima i jako lijepog izgleda….mislim da nikog neće ostaviti ravnodušnim 😊 ajmo na recept!
BISKVIT:
4 jaja
4 žlice šećera
6 žlica oštrog brašna
2 žlice gustina
1 prašak za pecivo
KREMA:
25-30 dag malina
50 dag svježeg sira
5 žlica šećera
6 listića želatine
1 limun
500 ml vrhnja za šlag
UKRAS:
200 ml vrhnja za šlag
Jaja miksajte sa šećerom i 4 žlice vruće vode. Na to prosijte brašno, gustin i prašak za pecivo. Pažljivo promiješajte i izlijte u kalup promjera 26 cm. Pecite na 180°C oko 20-25 min.
Maline izgnječite štapnim mikserom u pire. Propasirajte ih da bi se riješili sitnih koštica. Izmiksajte sir, šećer i limunov sok i koricu. U tu smjesu dodajte propasirane maline i izmiksajte. Želatinu pripremite prema uputi na vrećici, otopite je i umiješajte u kremu. Prvo pomiješajte malo kremr sa melatinom pa to dodajte u preostalu kremu. Vrhnje za šlag izmiksajte i pomiješajte sa kremom od sira.
Biskvit vodoravno prerežite da dobijete dvije kore. Donji list biskvita stavite na poslužavnik i oko njega stavite obruč od kalupa. Premažite biskvit sa polovicom kreme, pokrijte drugim listom i premažite preostalom kremom.
Preostalo vrhnje za šlag izmiksajte i njime premažite cijelu tortu.
Baš fina i osvežavajuća tortica, sviđa mi se! 🙂
Sviđa mi seLiked by 1 person
Hvala ti 🙂
Sviđa mi seLiked by 1 person