Isprobavanje recepata sa Coolinarike je rezultiralo još jednim pre, pre, prefinim kolačem! 🙂 ja sam stvarno oduševljena koliko mi je ukusan i odmah ga želim podijeliti sa vama 🙂
Ovako sam ga radila ja, sa malim izmjenama 🙂
BISKVIT:
4 jaja
10 dag šećera
100 ml mlijeka
150 ml ulja
1/2 praška za pecivo
6 žlica brašna
2 žlice kakaa
VOĆNI ŽELE:
45 dag šumskog voća
400 ml vode
1 vanilin šećer
4 žlice šećera
1 puding od vanilije
KREMA:
1 l mlijeka
3 pudinga od vanilije
6 žlica šećera
25 dag margarina
GLAZURA:
100 ml vrhnja za šlag
10 dag čokolade za kuhanje
Prvo skuhajte kremu jer se mora ohladiti. Puding i šećer razmutite u malo mlijeka, a preostalo mlijeko stavite na vatru da zakuha. Kad zakuha ulijte smjesu od pudinga i skuhajte. Kad se ohladi u kremu umiješajte margarin.
Izmiksajte jaja i šećer, dodajte mlijeko i ulje, a zatim i brašno, prašak za pecivo i kakao. Pecite na 180°C 15-ak min.
Šumsko voće pospite šećerom i stavite na vatru da se zagrije. Kad počne otpuštati, dolijte malo vode, a u ostatku vode razmutite puding. Prelijte preko voća i kuhajte dok se ne zgusne. Odmah vruće prelijte preko biskvita.
Kad se ohladi preko toga premažite kremu.
Vrhnje za šlag zagrijte i u njemu otopite čokoladu. Pričekajte kratko da se malo ohladi pa prelijte preko kreme. Stavite u hladnjak da se sve dobro stisne.
Pingback: PUDING KUGLICE | nešto slatko