Svi znamo da su muffini najjednostavniji i najbrži kolačići za napraviti. Isto je i sa cupcakesima, jedino što vam još malo vremena treba dok napravite kremu. Danas vam tipkam recept za cupcakese u koji se u smjesu dodaje krem sir koji ih čini jako mekanima i ukusnima 🙂
S obzirom na to da mi je ovo bila proba, nije ih ispalo puno….samo 6 komada….ali za probu sasvim dovoljno 😀
Tako da ako želite da vam ih ispadne više slobodno poduplajte količinu sastojaka 🙂
ZA CUPCAKESE:
10 dag maslaca
10 dag krem sira (npr. Philadelphia, ABC sir…)
6 žlica šećera
korica 1/2 limuna
2 jaja
7 žlica glatkog brašna
1/2 praška za pecivo
1/2 žličice sode bikarbone
ZA KREMU:
5 dag maslaca
7,5 dag krem sira*
4 žlice šećera u prahu
korica 1/2 limuna
Izmiksajte omekšali maslac i krem sir. Zatim dodajte šećer, limunovu koricu i jaja. Na to prosijte brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Sve izmiješajte i stavljajte u kalupe za muffine. Pecite na 180°C 20-ak min.
Izmiksajte omekšali maslac i krem sir, dodajte limunovu koricu. Na to prosijte šećer u prahu i sve izmiksajte. Kad se cupcakesi ohlade ukrasite ih tom kremom.
- ja sam koristila Philadelphia krem sir, čije je pakiranje od 175 g, pa kako sam 10 dag stavila u cupcake, onda sam ostatak iskoristila za kremu. Tako ako koristite neki drugi koji ima drugačije (veće) pakiranje slobodno sav preostali dio iskoristite za kremu 🙂