PUNJENI ČOKOLADNI KEKSI


Pozdrav svima!

Danas vam tipkam recept za prefine kekse koje sam radila sad za Božić. Recept sam pronašla na Coolinarici i odlučila isprobati jer sam smatrala da spoj čokoladnih keksa sa bijelom čokoladom ne mogu nikako biti loši 🙂 i stvarno su jako, jako fini, a uz to su i jako lijepi i dekorativni, idealni za blagdanski stol 😀

KEKSI:

20 dag brašna

12 dag margarina

2 žumanjka

1 žlica kakaa

1 vanilin šećer

1 žličica praška za pecivo

6 dag šećera

PUNJENJE:

15 dag bijele čokolade

4 žlice vrhnja za šlag

U posudu staviti sve sastojke za kekse i umijesiti tijesto. Staviti u frižider na 30 minuta. Zatim tijesto razvaljati i kalupićima vaditi oblike (pola keksića neka bude sa rupom u sredini). Poslagati na lim obložen papirom za pečenje i peći na 180°C 8-10 min.

Otopiti bijelu čokoladu sa vrhnjem. Na ohlađene kekse bez rupe u sredinu stavite po žličicu ove smjese i poklopite keksićem sa rupom i malo pritisnite da se slijepe. Ostavite da se krema stegne pa slažite u kutije.

Napomena: od ove količine sastojaka ne ispadne baš puno keksića (doduše nisam brojala koliko mi je ispalo ali svakako nam je bilo premalo koliko su nam bili fini 😄 ), pa ako želite više poduplajte smjesu. S obzirom na to da sam ih sada radila prvi put nisam htjela povećavati količinu, ali idući put sigurno radim duplo!  😀

Original recept: Coolinarika

wp_20161224_14_28_48_pro

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s