Ovo je recept koji već jako dugo imam u svojoj tekici. Više se ni ne sjećam odakle mi, a radila sam ga već puno puta uz, naravno, moje male izmjene….malo sam ga prilagodila po svom guštu. Volite li kremaste kolače ovo je nešto za vas 🙂 Jednostavan je za napraviti, biskvit je sočan zbog preljeva kojim se natopi, a krema je lagana.
Moram napomenuti da u originalnom receptu ide više šećera i u biskvit (20 dag) i u kremu (20 dag), ali ja sam to odmah smanjila, kao i kod većine recepata koje radim, jer mi se ta količina činila prevelika, a koliko god da obožavam kolače, nikako ne volim da su preslatki. Tako da ako volite da je kolač stvarno sladak, sladak dodajte više šećera. Isto tako, u kremu bi trebala ići i 3 žumanjka, ali ja radim bez njih. Ako odlučite dodati žumanjke krema će vam ispasti lijepe žute boje, što, kao što možete vidjeti, kod mene nije slučaj pa se na slikama baš i ne vidi dobro gdje završava krema a gdje počinje šlag 🙂 A volite li šlag možete izmiksati i 1/2 l vrhnja za šlag da vam ispadne deblji sloj 🙂
BISKVIT:
4 jaja
10 dag šećera
20 žlica vode
25 dag brašna
1 prašak za pecivo
2-3 žlice kakaa
PUNČ:
1 dl vode
1 dl ruma
10 dag šećera
KREMA:
1/2 l mlijeka
4 žlice šećera
8 dag oštrog brašna
20 dag margarina
I JOŠ:
2 dl vrhnja za šlag
Izmiksajte jaja sa šećerom. Zatim dodajte vodu. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i kakao, pa to prosijte na smjesu od jaja i promiješajte. Izlijte u lim i pecite na 180°C 20-ak min.
U lončić stavite vodu, rum i šećer i kuhajte dok ne zakipi. Vrući biskvit prelijte sa vrućim punčem i ostavite da se ohladi.
Šećer i oštro brašno pomiješajte sa malo mlijeka. Preostalo mlijeko stavite na vatru i kad zakuha ulijte smjesu od brašna i skuhajte kremu. Ostavite da se ohladi. U ohlađeno umiksajte omekšali margarin.Time premažite biskvit.
Vrhnje za šlag izmiksajte i premažite preko kreme.
Pingback: JAPANSKE BUBE: Sočan biskvit i lagana krema | http://receptidomacice.com