Dobro vam ovo nedjeljno jutro! Kod mene je i sniježno 🙂
Igrom slučaja i ovaj današnji kolač izgleda kao posut snijegom 🙂 ima već dosta vremena kako sam ga radila tako da mi to nije bila namjera ali evo….fora je ispalo 🙂
A ako još niste odlučile koji ćete kolač napraviti za nedjeljni desert razmislite o ovome! 🙂 Volite li kokos nemate zapravo što razmišljati….bacite se na posao!
Okusom je sličan Raffaello kockama. Ali samo okusom 🙂 Jer….drugačiji je postupak,krema, biskvit…..jer ja nisam htjela raditi kremu od žumanjaka nego sam napravila od pudinga, pa je automatski i biskvit od cijelih jaja a ne samo od bjelanjaka.
BISKVIT:
3 jaja
6 žlica šećera
1 dl ulja
1 dl mlijeka
12 žlica brašna
1 prašak za pecivo
KREMA:
1 l mlijeka
2 pudinga od vanilije
6 žlica šećera
20 dag kokosa
12,5 dag margarina
Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Izmiksajte bjelanjke u snijeg, dodavajte im šećer malo po malo i miksajte. Zatim dodavajte jedan po jedan žumanjak, između svakog dodavanja izmiksajte. Zatim pomalo dodavajte ulje, mlijeko i na kraju brašno i prašak za pecivo. Izlijte u lim i pecite na 180°C 20-ak min.
Pomiješajte prašak za puding sa šećerom i to pomiješajte sa malo mlijeka. Preostalo mlijeko stavite da zakuha pa u njega izlijte smjesu od pudinga i kuhajte dok se ne zgusne. Odmah u vruće dodajte margarin. Kad se skroz otopilo i povezalo umiješajte i kokos (malo ostavite sa strane za ukras). Kremu prelijte preko biskvita. Kad se ohladi pospite kokosom koji ste odvojili sa strane. Možete ukrasiti i sa šlagom ili čokoladnim mrvicama ili čokoladnom glazurom, po želji.