JEDNOSTAVNI KOLAČ SA RUPAMA


 

Pozdrav, dragi moji!

Danas vam tipkam recept za jedan vrlo, vrlo jednostavan kolač koji bi se mogao svrstati među one recepte za početnike, upravo zbog toga što je lagan za napraviti i bez puno kompliciranja. Prednost je to što sve sastojke koji su potrebni za ovaj kolač većina nas ima uvijek kod kuće. Kolač se sastoji od biskvita u kojem se naprave rupe, koji se zatim zalije sa pudingom, pa kad ga poslužite lijepo izgleda.

Recept sam dobila davno, još na početku svojeg radnog staža od jedne kolegice s posla. Tada sam i ja još bila kolko-tolko početnik što se pečenja kolača tiče, mada se ni tada nikad nisam ustručavala isprobati neke puno kompliciranije recepte, što je znalo dovesti do svakakvih katastrofa u kuhinji XD A ovaj recept mi je dobro došao za vježbanje i podizanje morala jer nemaš gdje fulat! 😉 😉

Već ga jako dugo nisam radila, zapravo sam skroz i zaboravila na njega. No, u zadnje vrijeme na internetu kruži recept za kolač sa rupama koji je vrlo sličan ovome pa me podsjetio na ovaj moj recept. I tako sam ga odlučila potražiti i ponovno napraviti i stvarno smo uživali u njemu XD Već smo i zaboravili koliko je ukusan! 😀

Inače u originalnom receptu se radi jedan puding na 1/2 l mlijeka, no meni je to premalo pa ja uvijek napravim duplu smjesu, dakle dva pudinga na litru mlijeka, pa sam vam tako i napisala dolje u receptu. Ako se vama to čini previše (mada, vjerujte, nije!) vi napravite od pola količine navedene u receptu 🙂

BISKVIT:

5 jaja

20 dag šećera

1 vanilin šećer

50 dag brašna

2 dl ulja

2 dl mlijeka

2 praška za pecivo

korica 1 limuna

KREMA:

2 pudinga od čokolade

6 žlica šećera

1 l mlijeka

1 margarin

Izmiksajte jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte ulje i mlijeko. Zatim na to prosijte brašno pomiješano sa praškom za pecivo. Dodajte koricu limuna. Izlijte u lim i pecite 20-25 min na 180°C.

Čim ga izvadite iz pećnice izbodite vrući biskvit drškom kuhače. Pazite da ga izbodete na gusto!

Zatim se odmah primite kuhanja pudinga da vam se biskvit previše ne ohladi. Puding skuhajte na uobičajen način, prema uputama na pakiranju i odmah u vruće umiješajte margarin. Vrući puding prelijte preko vrućeg biskvita pazeći da vam puding uđe u rupe. Ohladite, stavite u frižider da se dobro ohladi i zatim uživajte! 🙂

 

2 misli o “JEDNOSTAVNI KOLAČ SA RUPAMA

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.