Danas vam donosim još jedan recept koji sam pronašla na Coolinarici i, otkad sam ga prvi put probala, već je puno puta bio na našem stolu. A to vam sve govori 😊
Nemam pojma kako ga do sada već nisam stavila na blog budući da sam ga već mnogo puta radila. Kolač je stvarno odličan!
Kombinacija mekanog, sočnog kakao biskvita sa bijelom laganom kremom od brašna već je sama po sebi odlična, a još kad se uz to nadoda kivi postaje neodoljiva.
BISKVIT:
5 jaja
5 žlica šećera
5 žlica glatkog brašna
1 prašak za pecivo
3 žlice kakaa
1 dl ulja
PRELJEV:
1 dl mlijeka
KREMA:
6 dl mlijeka
6 žlica glatkog brašna
2 vanilin šećera
20 dag maslaca
GORNJI SLOJ:
5 kivija
1 svijetli preljev za kolače/torte
Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg. Zatim im dodajte šećer i izmiksajte. Dodavajte jedan po jedan žumanjak. Dodajte brašno, prašak za pecivo, kakao i ulje. Izlijte u lim i pecite na 200°C 15 min.
Kad je pečeno, izvadite iz pećnice i prelijte sa mlijekom.
Pomiješajte brašno i šećer sa malo mlijeka. Preostalo mlijeko stavite da zakuha, pa u to dodajte smjesu od brašna i skuhajte. Ostavite da se ohladi. U ohlađenu kremu umiksajte omekšali maslac.
Premažite kremu preko biskvita. Kivi narežite na ploškice i poslažite po kremi.
Preljev za kolače/torte pripremite prema uputi na vrećici i prelijte preko kivija. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi pa premjestite u frižider. Najbolji je dobro rashlađen! 😀
Izvor: Coolinarika – kivi kremino
Savjeti:
- U kremi umjesto brašna možete staviti gustin
- Vjerujem da bi i neko drugo voće umjesto kivija odlično poslužilo za ovaj kolač
- Kad radite preljev za kolače/torte OBAVEZNO ga pustite da se malo ohladi pa tek onda prelijte preko kolača