CRNO BIJELA ROLADA


crno bijela rolada

BISKVIT:

5 jaja

10 dag šećera

2 žlice kakaa

5 žlica glatkog brašna

1 prašak za pecivo

3 dag gustina

KREMA:

20 dag bijele čokolade

0,5 l vrhnja za šlag

Odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke izmiksati sa 5 dag šećera. Žumanjke dobro izmiksati sa 5 dag šećera pa dodati kakao. Zatim lagano kuhačom dodati istučene bjelanjke. Na to dodati brašno, prašak za pecivo i gustin i lagano izmiješati kuhačom da se sve poveže. Izliti u veliki plitki lim (od pećnice) obložen papirom za pečenje. Peći na 180°C 15 min.

Kad je pečeno zarolati biskvit u vlažnu krpu.

Bijelu čokoladu otopiti na pari. Izmiksati vrhnje za šlag i u njega dodati otopljenu čokoladu. 1/3 kreme ostaviti sa strane. Preostalom kremom premazati biskvit i zarolati u roladu. Kremom koju ste ostavili sa strane premazati roladu.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s