CRNO BIJELA ROLADA


crno bijela rolada

BISKVIT:

5 jaja

10 dag šećera

2 žlice kakaa

5 žlica glatkog brašna

1 prašak za pecivo

3 dag gustina

KREMA:

20 dag bijele čokolade

0,5 l vrhnja za šlag

Odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke izmiksati sa 5 dag šećera. Žumanjke dobro izmiksati sa 5 dag šećera pa dodati kakao. Zatim lagano kuhačom dodati istučene bjelanjke. Na to dodati brašno, prašak za pecivo i gustin i lagano izmiješati kuhačom da se sve poveže. Izliti u veliki plitki lim (od pećnice) obložen papirom za pečenje. Peći na 180°C 15 min.

Kad je pečeno zarolati biskvit u vlažnu krpu.

Bijelu čokoladu otopiti na pari. Izmiksati vrhnje za šlag i u njega dodati otopljenu čokoladu. 1/3 kreme ostaviti sa strane. Preostalom kremom premazati biskvit i zarolati u roladu. Kremom koju ste ostavili sa strane premazati roladu.

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.