Ove fine male pite sam radila jedan vikend kad su mi frendice dolazile na popodnevnu kavu. Pa ono….da imamo uz kavu i nešto za grickati 🙂
Istina, malo je više posla i zezancije kad kreneš raditi sa tim malim kalupima za pite, al meni tako slađe izgleda. Ako se vama ne da petljati s tim, možete napraviti normalnu pitu u klasičnom kalupu.
PRHKO TIJESTO:
12,5 dag maslaca
6 dag šećera
30 dag brašna
1 jaje
KREMA:
1 puding od vanilije
400 ml mlijeka
3 žlice šećera
2 čaše kiselog vrhnja
25 dag malina
šećer u prahu
Od brašna, šećera, maslaca i jaja umijesite prhko tijesto. Zamotajte ga u prozirnu foliju i ostavite u frižideru 30 min.
Sa malo mlijeka razmutite puding i šećer, ostatak mlijeka stavite da zakuha i u njemu skuhajte puding. Prekrijte prozirnom folijom da vam se ne napravi korica i ostavite da se ohladi.
Tijesto razvaljajte i stavljajte u kalupiće za pite. Pazite da ih dobro namastite i pobrašnite prije stavljanja tijesta da bi ga poslije mogli lako izvaditi. Tijesto izbockajte vilicom.
U ohlađeni puding umiješajte kiselo vrhnje. Tom kremom napunite pite. Gore poslažite maline i malo ih utisnite u kremu.
Pecite na 180°C 45-55 min. Sve ovisi kakva vam je pećnica, no vidjet ćete i sami kad vam se tijesto lijepo ispeče i porumeni. Kad se pite ohlade, pospite ih šećerom u prahu.
Pingback: 25 prekrasnih ljetnih voćnih kolača! - Mirisna teka