20 dag maslaca ili margarina
15 dag šećera u prahu
2 žumanjka
40 dag glatkog brašna
2 žlice kakaa
1 vanilin šećer
GLAZURA:
15 dag čokolade u prahu
5 dag maslaca
Izmiksajte omekšali maslac i šećer u prahu, zatim primiješajte žumanjke. Dodajte prosijano brašno, kakao i vanilin šećer. Zamijesite rukama. Zamotajte tijesto u prozirnu foliju i ostavite 1 sat u hladnjaku. Oblikujte roščiće i slažite u lim obložen papirom za pečenje. Pecite na 200°C 10 min.
Miješajte maslac i čokoladu na pari i kad se sve otopi i poveže krajeve roščića umačite u tu glazuru.
Savjet:
- umjesto glazure možete koristiti samo čokoladu za kuhanje koju otopite na pari. Isto tako, možete koristiti i bijelu čokoladu
- prilikom oblikovanja roščića ruke pospite sa malo oštrog brašna da vam se tijesto ne lijepi za ruke
Pingback: BEZE TORTA SA KUPINAMA | nešto slatko