DVOBOJNA ROLADA


dvobojna rolada

Danas je došao red da vam predstavim jednu roladu 🙂

Biskvit od kakaa, a krema od vanilije, ima li bolje kombinacije 😉

BISKVIT:

4 jaja

5 žlica šećera

1 vanilin šećer

1 žlica kakaa

4 žlice oštrog brašna

KREMA:

0,5 l mlijeka

3 žlice šećera u prahu

1 puding od vanilije

25 dag maslaca

dvobojna rolada (3)

Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke istucite i postepeno im dodavajte pola količine šećera.  Žumanjke izmiksajte sa preostalim šećerom i vanilin šećerom. Dodati istučene bjelanjke, brašno i kakao. Lagano izmiješajte kuhačom. Izlijte u lim (koji ste obložili papirom za pečenje) i pecite na 180°C 10-15 min. Kad je gotovo smotajte skupa sa papirom i ostavite da se ohladi.

Pomiješajte prašak za puding i šećer u prahu sa malo mlijeka. Preostalo mlijeko stavite kuhati, pa kad zakuha umiješajte puding i kuhajte dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi, a zatim u ohlađeno umiksajte maslac.

Biskvit razmotajte, premažite sa 2/3 kreme i ponovo smotajte u roladu. Preostalom kremom premažite cijelu roladu i pospite naribanom čokoladom.

dvobojna rolada (2)

Izvor: “Naše najljepše slatke rolade”

Ovim receptom ujedno sudjelujem u blogerskoj igri Ajme, koliko nas je u kojoj je domaćica Natalija sa bloga Mystic cakes.

3 misli o “DVOBOJNA ROLADA

  1. Pingback: Ajme, koliko nas je! - 100 recepata sa kakaom - Mystic Cakes

  2. Pingback: Ajme, koliko nas je! – 100 recepata sa kakaom – Mystic Cakes

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.