SAVIJAČA OD VANILIJE I ŠUMSKOG VOĆA


 

Znate li one Ledo savijače? Ja ih obožavam!

Inače jako rijetko kupujem takve gotove proizvode, nisam taj tip – previše volim peći kolače a da bih kupovala gotove, radije si napravim sama 😊 No, kad je moja mama jednom prilikom kupila ove savijače odmah sam se zaljubila u njih! Pa sam ih počela i ja kupovati. Zapravo su idealno rješenje kad vam nenadano dođu gosti ili kad vam se jede nešto slatko, a ne da vam se ništa peći. Jako su ukusne, ima ih različitih okusa i sve su mi jako fine, ali mi je najdraža ona od vanilije i šumskog voća. Ako ih još niste isprobali, svakako vam ih preporučam!

No, kao što sam rekla, više volim kad sama napravim kolač pa mi se već dugo mota po glavi da probam napraviti sama tako nešto. Pa sam jučer krenula eksperimentirati s time i super je ispalo 👌

Ako me pratite na fejsu mogli ste tamo jučer vidjeti rezultat i mogu vam reći da me jako (ugodno) iznenadilo kako ste reagirali na objavu. Mislim da nikad dosad za nijedan kolač nisam dobila toliko lajkova 😆 zato vam danas brže bolje pišem ovaj jednostavan receptić. Nadam se da ćete ga isprobati i da će vam se svidjeti 🙂 svakako mi javite dojmove!

POTREBNO JE:

1 svježe lisnato tijesto

1 jaje

šećer u prahu

NADJEV I:

1 puding od vanilije

3 žlice šećera

4 dl mlijeka

komadić maslaca ili margarina

NADJEV II:

45 dag zamrznutog šumskog voća

2-3 žlice šećera

1 vanilin šećer

1 žlica gustina

Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko stavite da zakuha pa u to umiješajte smjesu od pudinga i skuhajte. Odmah u vruće dodajte malo maslaca i izmiješajte da se maslac otopi. Stavite sa strane da se malo ohladi, ali povremeno promiješajte da vam se ne napravi kožica.

Zamrznuto šumsko voće stavite u lonac skupa pa šećerom i vanilin šećerom i lagano zagrijavajte. Kad se otopi malo pojačajte vatru i kuhajte da skoro sva tekućina ispari, otprilike 10-ak minuta, možda i manje, ovisi koliko tekućine voće ispusti. Gustin pomiješajte sa malo vode i umiješajte u voće i kratko kuhajte da se zgusne. I tu smjesu ostavite da se malo ohladi.

Lisnato tijesto stavite na papir za pečenje i na sredinu stavite kremu od pudinga. Malo razmažite prema rubovima, ali ne do kraja! Na puding stavite kremu od šumskog voća.

Smotajte. Ovo je malo opipljiv dio posla, pažljivo uvijajte tijesto da vam ne bi popucalo. Ako vidite da ga ne možete lako smotati jednostavno ga preklopite. Rubove tijesta malo pritisnite da vam nadjev ne bi iscurio van prilikom pečenja.

Razmutite jaje i njime premažite savijaču. Po želji možete nožem zarezati tijesto, ovako:

Pecite na 180°C 20-25 min.

Kad se ohladi posipajte šećerom u prahu.

6 misli o “SAVIJAČA OD VANILIJE I ŠUMSKOG VOĆA

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.