BOUNTY TORTA


Recite mi……volite li Bounty čokoladice? Ako je vaš odgovor “da” onda ste na pravom mjestu! Ova torta već na prvi zalogaj podsjeća upravo na te čokoladice.

Radila sam je uoči Uskrsa i ona je krasila naš uskrsni stol. S obzirom da sam radila i neke druge kolače, gledala sam na to da bude od svega pomalo, da se nađe za svačiji ukus ponešto, pa sam odmah u startu znala da ću napraviti nešto od kokosa, za SEBE 😆 Prvo sam napravila Raffaello kuglice. Kako svakog Uskrsa obavezno napravim tortu, tako sam onda odlučila da i torta bude ‘kokosova’, da potrošim kokos koji mi je ostao od kuglica 😊 Kuhinja mi je ionako već bila zatrpana ostacima namirnica od pečenja različitih kolača, pa sam trpala i te ostatke 😁 u jednom sam trenu shvatila i da imam dva otvorena vrhnja za šlag 😲 i šta sad s tim, to ne može dugo stajat? 🤔 Znači…torta će imati i glazuru, a i mogla bih malo stavit i u kremu (a nije mi to bilo u planu). Mislim da je ovakva situacija poznata svakoj ženi u kuhinji 😁

I baš zato što sam tolikooo petljala oko te torte nisam uopće mislila da će ispasti TAKO dobra 😋 Već me na prvi zalogaj totalno osvojila jer me odmah podsjetila na Bounty čokoladice. Otuda mi i ideja za ime 😉

BISKVIT:

3 jaja

6 žlica šećera

6 žlica brašna

1 prašak za pecivo

1/2 dl mlijeka

1/2 dl ulja

2 žlice kakaa

KREMA:

1/2 l mlijeka

1 puding od vanilije

2 žlice gustina

3 žlice šećera

5-10 dag kokosa

250 ml vrhnja za šlag

GLAZURA:

250 ml vrhnja za šlag

20 dag čokolade za kuhanje

Izmiksajte jaja i šećer. Zatim dodajte mlijeko i ulje i izmiješajte. Na to prosijte brašno pomiješano sa praškom za pecivo i kakaom. Sve dobro izmiješajte i ulijte u kalup za tortu. Pecite na 180°C 15-20 min.

Prašak za puding pomiješajte sa gustinom, šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko stavite na vatru. Kad zakuha ulijte smjesu od pudinga i kuhajte na laganoj vatri da se zgusne. U vruću kremu umiješajte kokos (možete staviti više ili manje, ovisi kako volite, ja sam stavila koliko mi je ostalo od kuglica, mislim da je bilo malo manje od 10 dag). Ostavite da se ohladi. Vrhnje za šlag izmiksajte i umiješajte ga u ohlađenu kremu. Obruč od kalupa za torte stavite oko biskvita, pa premažite biskvit kremom.

Čokoladu za kuhanje i vrhnje za šlag stavite na laganu vatru i pustite da se otopi. Pazite da vam ne zakipi! Pustite da se mrvicu rashladi, pa prelijte preko kreme. Ostavite da se skroz ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim premjestite u frižider. Obruč maknite tak kad se glazura potpuno stisne.

Ukrasite po želji. Ja sam ukrasila svojim Raffaello kuglicama, recept je ovdje > Raffaello kuglice. Dio sam uvaljala u kokos, a dio umakala u otopljenu čokoladu, a kad se čokolada stegnula prošarala otopljenom bijelom čokoladom.

Savjeti:

  • Umjesto pudinga od vanilije možete koristiti onaj okusa slatkog vrhnja ili kokosa
  • Biskvit možete napraviti i po nekom svom omiljenom receptu, ja sam zaključila da su mi najbolji ovakvi u koje stavim ulje i mlijeko

10 misli o “BOUNTY TORTA

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.