BRZA MOUSSE TORTA


Mousse je svima jako dobro poznata slastica. To je lagana, prozračna, pjenasta krema koja se obično radi od jaja i čokolade.  Za ljubitelje čokolade ovo je prava poslastica koja se doslovno topi u ustima…. Stvoren je za sve one koji vole slastice za koje nije potrebna pećnica i za koje treba izdvojiti malo vremena. Jako brzo se priprema, a još brže nestaje 😉

Tokom vremena nastalo je puno varijanti moussa, postoji bezbroj recepata i kombinacija, pa tako i ona koja se radi bez jaja, a upravo takvu svoju verziju vam ja danas predstavljam i to u obliku torte. No, ne brinite, za ovu tortu nećete morati pola dana provesti u kuhinji, jer sam se vodila time da izrada cijele torte bude jednako toliko lagana i jednostavna kao i izrada samog moussa, pa sam odlučila napraviti je sa laganom podlogom od keksa koja vam neće oduzeti puno vremena.

PODLOGA:

10 dag piškota

10 dag petit keksa

1 dl soka od naranče

MOUSSE:

40 dag mliječne čokolade

5 dl vrhnja za šlag

Piškote i kekse sameljite. U njih dodajte sok od naranče, promiješajte da se sve poveže i utisnite u kalup.

Čokoladu i 1-1,5 dl vrhnja za šlag otopite na laganoj vatri i ostavite sa strane da se ohladi. Zatim preostalo vrhnje za šlag izmiksajte i u to dodajte otopljenu čokoladu. LAGANO izmiješajte kuhačom da se sve poveže i prelijte preko keksa. Ostavite u frižideru par sati, najbolje preko noći. Posipajte kakaom, u debljem sloju….bogato! Ne štedite 😉 Zatim narežite na kriške i uživajte u ovoj brzoj, jednostavnoj, pjenastoj torti bogatog čokoladnog okusa 😀

Savjeti:

  • za podlogu možete koristiti samo petit kekse, ja sam pomiješala piškote i petit kekse jer sam rješavala ostatke iz smočnice 😉
  • ako vam se ne sviđa ova moja podloga u kombinaciji keksa sa sokom od naranče možete napraviti podlogu sa otopljenim maslacem ili onu koju inače radite
  • umjesto mliječne čokolade možete koristiti čokoladu za kuhanje ili bijelu čokoladu
  • umjesto vrhnja za šlag možete koristiti slatko vrhnje, samo onda imajte na umu da prije provjerite slatkoću kreme, možda ćete u tom slučaju morati dodati šećer (moja preporuka – šećer u prahu). Isto tako, vrhnje za šlag je čvršće od slatkog vrhnja kad se izmiksa, pa ako radite sa slatkim vrhnjem dodajte učvršćivač za šlag.

6 thoughts on “BRZA MOUSSE TORTA

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.