Dok nam još uvijek traje sezona jagoda pišem vam ovaj receptić, tako da ga još stignete isprobati ako vam se svidi 😉
Prvi put kad sam je radila je to bila ajmo reć’ proba, imala sam viška jagoda, pa sam ih odlučila iskoristiti za kolač, no nisam htjela raditi po nikakvom receptu (od hrpe koju imam doma XD ) nego sam onak iz glave krenula raditi. Nisam zapravo ni imala viziju kakva bi točno torta trebala biti, samo da MORA biti čokoladna i sa jagodama! Pa sam pootvarala frižider i kredence da vidim sa čime raspolažem i napravila je od sastojaka koje sam imala doma. Taman mi je taj dan dolazila sestrična na kavu, pa sam i njenima poslala svakom komad torte, tako da sam odmah imala i više kušača na raspolaganju da daju ocjenu za ovaj moj ekspertiment 😀 Torta nam se toliko svidjela da sam je odmah nakon toga radila bratu za rođendan 🙂 To valjda govori samo za sebe 😉
Ako me pratite već znate da u mojoj obitelji ima nekih koji ne vole voće u kolačima, pa sam i ovaj put napravila tako da se voće lako makne, a da se u ostatku kolača da uživati, tako da svi budemo sretni i siti 🙂
Dakle, jagode sam poslagala samo po vrhu torte, no vi ako želite možete ih staviti i unutra, znači – biskvit-marmelada-krema-jagode pa isto tako drugi sloj. Vjerujem da bi i tako bilo jako ukusno!
BISKVIT:
4 jaja
10 dag čokolade za kuhanje
5 dag margarina
4 žlice šećera
4 žlice brašna
5 dag mljevenih badema
1/2 praška za pecivo
KREMA:
500 ml vrhnja za šlag
20 dag čokolade za kuhanje
40-50 dag jagoda
15-20 dag marmelade od jagoda
UKRAS:
10 dag čokolade za kuhanje
Vrhnje za šlag i čokoladu za kuhanje stavite na laganu vatru i zagrijavajte dok se čokolada ne otopi. Pazite da vam ne zakipi. Ostavite sa strane da se ohladi, a zatim možete prebaciti u frižider da se krema još malo stisne dok vi radite biskvit.
Čokoladu za kuhanje i margarin rastopite i ostavite da se ohladi. Jaja izmiksajte sa šećerom. Dodajte otopljenu čokoladu sa margarinom. Dodajte malo soli koja će pojačati okus čokolade. Umiješajte brašno, prašak za pecivo i bademe. Izlijte u kalup ∅26 cm i pecite na 180°C 20-25 min. Izvadite iz kalupa i ohladite, a zatim ga vodoravno prerežite da dobijete dvije kore.
Donji dio biskvita stavite na pladanj, premažite marmeladom i stavite oko njega obruč. Premažite polovicom čokoladne kreme, koja će vam biti još dosta rijetka, ali ne brinite, stisnut će se. Preko kreme stavite drugi biskvit, premažite ga marmeladom, pa prelijte preostalom kremom. Gore poslažite oprane i očišćene cijele jagode sa vrhom prema gore.
Otopite čokoladu za kuhanje i njome prošarajte jagode. To ćete najjednostavnije napraviti tako da čokoladu ulijete u vrećicu za zamrzavanje kojoj odrežite vrh i istiskujte čokoladu po torti.
Tortu obavezno držite 5-6 sati u frižideru da bi se krema stisnula, zapravo je najbolje da je ostavite u frižideru preko noći. Na slikama možete vidjeti razliku u čvrstoći kreme: prva slika je nakon nekoliko sati u frižideru (jer nismo imali strpljenja čekati XD ) a druga slika je slikana drugi dan, nakon što je torta prenoćila u frižideru.
Izgleda baš ko bomba. 🤗
Sviđa mi seLiked by 1 person
I je! 😀
Sviđa mi seSviđa mi se
savršena ❤️
Sviđa mi seLiked by 1 person
Hvala 🙂
Sviđa mi seLiked by 1 person
Čokolada i jagode su savršen par. Torta izgleda neodoljivo fino. Mogla bi pojesti i više nego jedan komadić 😉
Sviđa mi seLiked by 1 person
Obožavam jagode i čokoladu 😍 prvom prilikom isprobavam. Hvala na receptu 😀
Sviđa mi seLiked by 1 person
Drago mi je da ti se sviđa 🙂 javi dojmove!
Sviđa mi seSviđa mi se
Svaka čast, ovo izgleda preeeedobro!
Sviđa mi seLiked by 1 person
Hvala ti ❤
Sviđa mi seSviđa mi se
Izazovno. Jedva se suzdržavam da promenim sudbinu jagoda koje sam malopre kupila, kao da ih jedemo same. Može me sprečiti samo lenjost da odem po čokoladu, ako su zalihe preko noći presahle… Divan kolač.
Sviđa mi seLiked by 1 person
Hvala 🙂 Ako se slučajno dogodilo da ima zaliha čokolade, pa ipak odlučiš isprobati recept, javi dojmove 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Fenomenalni sastojci, fenomenalna torta! Drugačija i ne može biti! 😉 Divna je zaista. 🙂
Sviđa mi seLiked by 1 person
Zna se da se jagode i čokolada vole 😀 Hvala ti ❤
Sviđa mi seSviđa mi se
Svi već rekoše, čokolada i jagode, kombinacija iz snova… a znam da se ponavljam ali kad je baš tako! Prekrasna torta, prekrasne fotografije! 🙂
Sviđa mi seLiked by 1 person
Da, baš je tako 🙂 Hvala ti 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Čokolada i jagode, šta reći, idealna kombinacija za moj ukus. ❤
Sviđa mi seLiked by 1 person
Mislim da nam je svima to odlična kombinacija ❤
Sviđa mi seSviđa mi se
Izgleda fenomenalno!
Sviđa mi seLiked by 1 person
Hvala 🙂
Sviđa mi seLiked by 1 person
Obozavam jagode, obozavam cokoladu. Ovo moram napraviti dok jos traje sezona! 🙂
Sviđa mi seLiked by 1 person
🙂 Javi dojmove!
Sviđa mi seSviđa mi se
Savrsena kombinacija jagoda i cokolade, njam! 🙂
Sviđa mi seLiked by 1 person
Ufff, savršeno izgleda. Ne znam tko će me zaustaviti da ne smažem cijelu tortu kada ju napravim. 😀
Sviđa mi seLiked by 1 person
Haha XD Hvala ti 🙂 Mogu ti reći da je i nama bilo premalo kad smo navalili, nismo mogli ni dočekati da se skroz stisne krema 😀
Sviđa mi seLiked by 1 person
Tak i meni obično bude, maltene odma iz pećnice ide na tanjur. 😀
Sviđa mi seLiked by 1 person
Ljubav na tanjuru, dva idealna partnera. ❤
Sviđa mi seLiked by 1 person