RAFFAELLO BABY


raffaello baby

Kako je jučer bilo tmurno vrijeme razmišljala sam o tome da napravim neke sitne kolače, nekakve keksiće ili tako nešto. Već duuugo nisam….. Pa sam tako počela prelistavati svoje bilježnice s receptima tražeći nešto novo, pa zatim sve one isprintane listove  sa receptima sa Coolinarike…..i, na kraju, oči su mi se priljepile za Raffaello kuglice 🙂

Inače ih uvijek radim po receptu koji sam već objavila na blogu, možete ga pogledati —> OVDJE. To mi je stvarno najbolji recept koji sam isprobala i, što mi je još važnije, rade se BEZ mlijeka u prahu. Zašto mi je to bitno? Čisto zato jer ne volim koristiti mlijeko u prahu 🙂

Kad sam snimila ovaj recept odlučila sam ga isprobati, činio mi je baš zanimljiv zato što u ovom receptu ide griz koji inače jako volim i super su mi svi kolači u kojima ima griza 🙂 a i zanimalo me koliko će se okusom razlikovati od “mojih” kuglica. Mogu reći da su jako ukusne i sigurno ću ih raditi opet 🙂

POTREBNO JE:
20 dag griza

400 ml mlijeka

100 ml gazirane mineralne vode (može i obična)

1 puding od vanilije

1 vanilin šećer

1 žlica meda

3-4 žlice šećera

10-15 dag kokosa

i još po želji bademi ili lješnjaci

Pomiješajte mlijeko i vodu i stavite na vatru da zavrije. Prašak za puding, griz i šećer pomiješajte sa malo mlijeka da dobijete gustu smjesu i to ukuhajte u kipuće mlijeko. Kuhajte par minuta da se zgusne. Moram napomenuti da se meni jako, jako zgusnula smjesa, pa sam još onako odoka dodala malo mlijeka da razrijedim, da mogu lakše to skuhati i miješati. Kad je gotovo maknuti sa vatre i u vruće dodati med, vanilin šećer i kokos. Ostaviti da se ohladi prvo na sobnoj temperaturi, a zatim i u frižideru.

Kad se smjesa ohladila oblikujte kuglice. Svidjelo mi je što je smjesa jako čvrsta pa sam vrlo lako napravila kuglice. Po želji u svaku možete staviti badem ili lješnjak. Uvaljajte svaku kuglicu u kokos.

raffaello baby (2)

Izvor: Coolinarika

3 misli o “RAFFAELLO BABY

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.